En elcykel blir till

När en förändring sker måste man göra ett val. I mitt fall blev valet en elcykel. Jag ska berätta varför.

Jag bor i Bjärred och arbetar i Malmö. Jag har 19 km till min arbetsplats. Jag åker buss till jobbet. Min resa, från dörr till dörr, tar knapp 50 minuter.

För en vecka byte jag arbetsställe. Tidigare har jag haft min arbetsplats centralt i Malmö. Bra på minst tre vis. Jag har haft nära till allmänna kommunikationer, nära till lunchställen och nära till allt annat som jag emellanåt försöker hinna på lunchen eller i anslutning till arbetet.

Mitt nya arbetsställe ligger en bit utanför centrum, i hamnkvarteren kan man säga. Här saknas det jag nyss hade, närhet till kommunikationer, närhet till lunchställen och närhet till service.

Förändringen innebär att min restid ökar med 10 minuter, den blir totalt 60 minuter enkel väg. Det här fick mig att fundera över transportalternativen på nytt.

För en vecka sedan köpte jag en elcykel.

Under ett år kommer jag att skriva om mina erfarenheter av att börja elcykelpendla. Berättelsen kommer också att bli en berättelse om, och ett långtidstest av, Sveriges mest efterfrågade elcykel, Folkvänlig från Ikea.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s