Erfarenheter v.47

En första elcykelvecka kan nu summeras. Den korta versionen lyder, jag är kär. Den lite längre version kommer här.

Veckan tjuvstartade med en provtur förra söndagen till min nya arbetsplats. ToR 33 km totalt. Jag ville förstås testa min nya cykel men också få bekräftat att jag verkligen skulle kunna ta mig fram till jobbet 16,5 km bort utan att bli svettig. Det funkade.

Första rundan gav en hel del lärdomar om klädseln. Blåst och fartvind, ja faktiskt, kyler. När man elcyklar startar man inte den egna motorn som vid normal cykling. Det märks. Under provrundan var det 8 grader och blåste 11 m/s. Till det ska läggas att min tur går i ett öppet landskap utmed Öresund. Vinden är med hela tiden. Jag började frysa om händer, fötter, knä och ansikte. Vid tillfället använde jag fodrade skinnhandskar, gymnastikskor, jeans och fleecefodrad skaljacka. Sedan dess har jag har förstärkt med vindtäta skidhandskar, kängor alt. skoöverdrag av neopren, överdragsbyxor och tunn mössa under hjälmen. Det har fungerat perfekt under veckan i temperaturer mellan 5-9 grader, måttlig blåst och, vid ett tillfälle, ihållande regn. Jag håller mig varm, torr och blir inte svettig.

Cyklingen då? Den är helt problemfri nu, men var det inte under de första dagarna. Det var ett tag sedan jag satt på en cykel. Tro mig, det märktes snabbt. Jag fick ordentligt ont i baken men också i nacke och delvis i ryggen. Det verkar som att problemen var av övergångskaraktär. Jag tror, självorsakade. Slarv straffar sig. Jag höftade först med inställningarna av cykeln. Nu när jag har mätt in vinklar och sadelhöjd ordentligt har den smärta jag först kände i stort sett försvunnit. Jag har också varit noggrann med min hållning. Det tillsammans med 20 mils nötande i sadeln har gett resultat. Får hoppas det håller i sig.

Annonser

2 reaktioner till “Erfarenheter v.47

 1. Det är många som blir kära i sin första elcykel när den är ny, fin och fungerande. Hade du tänkte cykla hela vintern?

  Kommer du verkligen 33 km på denna utan att behöva ladda? en annan person kom runt 27 km på sin ikea cykel. Kör du på max assistans?

  När det blir under 0 grader kommer prestandan att försämras rejält.

  Gilla

 2. Nu var det nog fenomenet elcykling snarare än elcykeln som fångade min kärlek 🙂 Men självklart är jag glad för en ny elcykel också. Vi får se om det håller i sig över tid.

  Jag räknar med att åka buss två månader om året, fast jag hoppas på att kunna elcykla så mycket som möjligt.

  På en laddning kommer jag betydligt längre än 33 km med kontinuerlig max assistans.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s