Dags för dubbdäck

Jag har som ambition att elcykla hela vintern, även om jag räknar med att få ta bussen under någon eller några månader.

Det är hög tid att vinterrusta cykeln. Jag har aldrig i vuxen ålder cyklat under vintern. När det hände senast fanns det inga särskilda vinterdäck att köpa. Annat är det nu och det verkar alldeles självklart att investera i bra dubbdäck.

Jag har läst så mycket jag har hittat på nätet och fastnade till slut för Schwalbe Winter med 120 dubb. Däcket kom in som god tvåa i Testfaktas test av vinterdäck.

Jag har köpt mina däck hos Wiggle. De kostar 370 kr/st.

Hur gör du? Ställer cykeln, kör vidare med sommardäck eller byter till dubbdäck?

Annonser

3 reaktioner till “Dags för dubbdäck

 1. Jag har precis satt Schwalbe Marathon Winter med 220 dubb. Precis som du är min ambition att cykla hela vintern. Har precis beställt varmare skoskydd och trefingershandskar. Får se hur långt ner i graderna man pallar att cykla.

  Gilla

  1. Det är nog kylan som sätter stopp. Jag anar att det kan bli problematiskt att skydda händerna men också ansiktet. Jag har köpt en rånarluva. Den är med i väskan hela tiden. Vad tycker du om dina nya däck? Hur upplever du rullmotståndet?

   Gilla

 2. Det går ju lite trögare men glad att man kör elcykel, annars hade det känts mer. Annars gillar jag den ”nya” cykeln. De tidigare däcken var 28 breda men vinterdäcken är 32. Jag kommer nog behålla den bredden till våren tror jag. De gamla var nästan utan mönster och min pendling på två mil går ca en mil genom skogsväg så lite de grövre däcken är välkomna. Har en rånarluva och en ansiktsmask jag har haft när man åkt utför när varit -20 ibland mer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s