Hälsoeffekter av elcykling

Jag är nyfiken på vilka hälsoeffekter elcykling kan ha. Det hade varit spännande om jag kunde gå på regelbundna hälsokontroller. Men så blir det inte. Jag är dock övertygad om att även elcyklandet har en långsiktigt hälsoeffekt. Det finns en hel del skrivet om vardagsmotionens betydelse. 90 minuters elcyklande kommer att bidra till ett hälsosammare jag. Det är också min förhoppning att ett dagligt pendlande med elcykel gör att det framåt våren inte kommer vara ett så stort steg att vissa dagar ställa elcykeln och istället ta en vanlig cykel. Om det händer då blir hälsoeffekten både märkbar och mätbar.

Vid varje månadsskifte kommer jag att ställa mig på vågen, mäta midjan och kontrollera vilopulsen. Första mätningen gjordes dagen innan jag började pendla i mitten av november. Nästa mätning blir på nyårsdagen.

Vikt: 82,3 kg
Midjemått: 90 cm
Vilopuls: 53 slag

Annonser

2 reaktioner till “Hälsoeffekter av elcykling

  1. Jag har ganska låg puls, men inte för att jag tränar. För tre år sedan cyklade jag dock en hel del under en säsong. Då var den nere i 45. Jag märker att jag börjar fuska en del redan (tar i mer än vad jag behöver när jag sitter på elcykeln). Det kanske kan göra något på marginalen?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s