Erfarenheter v.51

Distans
Veckans distans 177 km
Total distans 830 km

Väder
3-10 grader, 5-11 m/s, med allt från uppehåll till ihållande och ganska kraftigt regn.

Veckans erfarenheter
Måndagen började med en soppatorsk och upphämtning. När jag kollade vädret inför måndagen förstod jag på förhand att jag antingen skulle köra med halv assistans eller för första gången ta med laddaren. Jag valde det sistnämnda och gav mig iväg på måndagmorgonen med full assistans in i 11 m/s vind och regn. När jag kom till jobbet satte jag batteriet på laddning – trodde jag. När jag skulle cykla hem visade det sig att batteriet endast hade 20-30 % kvar. Jag hade inte tryckt in laddaren ordentligt. Med 7-8 km kvar att cykla i uselt väder gav jag upp och hade tur som kunde bli hämtad. I fortsättningen är det jag som försäkrar mig om att batteriet verkligen laddar.

Veckan har också gett mig mina första erfarenheter av dubbdäck. Förra helgen monterade dubb på framhjulet. Bakhjulet fick vänta för jag ville först testa hur det var att rulla med dubbdäck. Det visade sig vara helt okej. Dubbdäck bjuder lite mer (tror jag) motstånd och en högre ljudvolym men på plussidan är förstås den ökade säkerheten. Den vinner överlägset.

Under veckan har jag kör med min uppgraderade belysning. Vid flera tillfällen har jag märkt att bilar som hinner ikapp mig avvaktar vad jag ska göra och/eller passerar mig med större marginal. Jag tror att en bättre belysning gör att jag blir uppmärksammad betydligt tidigare och bilisterna därför planerar sig körning betydligt bättre i förhållande till mig som cyklist. Det känns bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s