Hej läsare!

För ett år sedan började jag arbetspendla med elcykel mellan Bjärred och Malmö. 35-39 km varje dag. Låt dig inte skrämmas. Jag är nog som folk är mest. Medelålders och med en fysik i begynnande förfall. Men kan jag, kan du. Elcykling är inte jobbigt, det är rent av roligt och lite lustfullt. Och en väldigt bra idé!

Jag har bloggat om att vara nybörjare på elcykel. Jag saknade andras erfarenheter så jag bestämde mig för att bjuda på mina under ett år.

Orsaken till att jag började elcykla var att jag bytte arbetsställe och att det bytet kostade mig restid. Det fick mig att börja fundera över mina pendlaralternativ.

Den starkaste drivkraften till byte från buss till elcykel var tidsvinsten men även ekonomi spelade roll. Den viktigaste fördelen visade sig dock vara en annan, hälsoaspekten. Det räknade jag aldrig med. Lite av en slump vet jag att jag är mätbart friskare.

Om du har frågor och funderingar får du gärna skriva en rad i kommentarsfältet nedan. Jag lovar att försöka svara.

Allt gott!
Ola

4 reaktioner till “Hej läsare!

 1. Hej Ola! Mycket inspirerande läsning. Har under en tid grunnat på att köpa en elcyklel för att. Jag har bara ca 8 km till jobbet, men det går över en slätt och det blåser konstant. Nu tar jag bil då kollektivtrafiken inte är anpassad efter mina arbetstider. Nu söker jag en elcyklel i prisläge mellan 10-15 000. Vilken skall man välja? Nu finns så många olika och jag kan inte hitta någon bra bäst-i-test på nätet.

  /Johan

  Gilla

  1. Hej Johan! Kul om du blir inspirerad. 8 km och vind. Det är ju perfekt för en elcykel. Jag vet alldeles för lite om olika modeller för att råda dig. Men jag har ett bra tips. Det finns en väldigt bra grupp på facebook där man kan läsa och fråga om allt. Den heter ”Cykla elcykel – Elhojen!”. /Ola

   Gilla

 2. Hej!

  Jag har följt din blogg sen starten och det har varit intressant läsning. Själv köpte jag elcykel (Batavus Torino) för ett halvår sedan.

  Jag skulle gärna höra lite om hur du klär dig nu på vintern. Det blir lätt väldigt kallt (i alla fall om man som jag inte kan trampa så energiskt på grund av ledproblem). Jag har inte riktigt hittat ett sätt att hålla ute kylan från halsen.

  Gilla

  1. Hej Maria!
   Vad roligt att du följer bloggen. Jag tycker också det blir kallt. Jag har för det mesta en fleecefodrat skidjacka, typ skaljacka, som verkligen sluter tätt överallt, även vid halsen. Jag behöver aldrig använda halsduk, det funkar ändå.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s